Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


hozzávalók:

húsleves zöldség
csirkemell
tejföl
liszt
citromlé
tárkony

Elkészítés:
felkészíted a húslevest,habarást raksz bele.Amikor kész öntesz bele egy kis citromlevet ízlés szerint és megszórod tárkonnyal.
Hidegen is nagyon finom,gyors és egyszerű.
Buli másnapján a legjobb!! :)

Elkészítési idő: 45 perc

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
30 dkg sertéslapocka
1 paprika
30 dkg zöldborsó
liszt
pirospaprika
bors

tej
olaj

Elkészítés:
Az olajon megpirítom a hagymát,beleszelem a paprikát,megszórom pirospaprikával borsozom és rádobom a kockára vágott husit majd megsózom. Egy kicsit lesütöm,majd egy deci vízzel főzöm addig,míg háromnegyedrészben megpuhult. Ekkor felengedem 1-1,5 liter vízzel,és forrás után beleteszem a borsót. Pár percig forralom,amjd tejjel elkeverem a lisztet,és ezzel a habarással besűrítem. Lehet tenni bele petrezselyemzöldet is.

Elkészítési idő: 80 perc

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hozzávalók:
2 doboz fehér bab (konzervet szoktam venni)
1 pár virsli
4 evőkanál liszt
2 kistejföl
1 pörköltszaft kocka

1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A konzerveket felteszem főni, teszek még hozzá vizet, sózom és belerakom a fokhagymát meg a pörköltszaft kockát. Kb. 5 perc múlva bele teszem a felszeletelt virslit, aztán behabarom.

Tanácsok:
Nagyon finom!

Elkészítési idő: 30 perc

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hozzávalók:
3 vörös bab konzerv
30 dkg darálthús
1 kicsi sűrített paradicsom
1 késhegynyi erős pista
1 kk. őrölt bors
1 ek. ketchup
minimális cukor
só (ízlés szerint)
1 kis fej vöröshagyma
kevés olaj
csmege pirospaprikA

Elkészítés:
Először a hagymát pici darabokra vágom és olajon megpirítom. Ha már üveges hozzáteszem a darált húst és addig kevergetem, amig levet nem enged. Majd hozzáteszem a sűrített paradicsomot és jó alaposan elkeverem. Jöhet a lecsepegtetett, átmosott bab és annyi vizzel engedem fel, hogy jó bőven elllepje az egészet. Még egy kis mokkás kanál csemege pirospaprika a színe miatt. És jöhet bele az erős pista a só, a kevés cukor és a ketchup. Jól megkeverem és lefedem kb. 20 percre. Utána még fedő nélkül főzöm 10percig, hogy egy kicsi sűrűsödjön.

Tanácsok:
Én azért inkább konzerves babot használok, mert a csomagolt sok időt igényel (áztatás illetve tovább kell főzni)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Marcsi56

(Szilágyi Sándorné, 2010.05.30 10:54)

Nagyon jók a receptek de egy kicsit többajta kellene, meg több.